Styrk dit barns læsning

22.06.19
Læs med dine børn og giv dem en god ballast til at blive gode læsere.

Vi kan ikke anbefale nok at læse med dit barn. Læs så meget det er muligt. Læsning er mange ting , det er ikke kun at læse bøger. Det kan også være, at I sammen læser skilte på jeres vej, læser i aviser og blade, læser undertekster på en film og meget mere.

Hvornår kan man begynde?

Man ved fra forskningen, at børn, der er vokset op med læsning, får en nemmere indlæring i deres skoletid. Vi anbefaler, at man introducerer bøger og læsning til barnet allerede fra, når det er 6 måneder. I den alder vil barnet kunne få en fornemmelse for bogens form ved at have den i hænderne og måske smage på den. Farver vil ligeledes appellere til de helt små børn. Fra ca 1 år kan man "læse" den samme pege- eller billedbog hver dag - børn i den alder er glad for ritualer. Fra barnet er ca 3 ½ år har det den tidsfornemmelse, der er vigtig for at kunne en længere historie i kapitler.

Dialogisk læsning

Vi anbefaler også dialogisk læsning - altså hvor du tager udvalgte ting i historien og snakker om før, under og efter læsningen. Læs mere om dialogisk læsning her. https://www.brondby-bibliotekerne.dk/nyheder/boeger/gode-boeger-til-dialogisk-laesning

Al læsningen - sammen og hver for sig - er med til at stimulere barnets læselyst, så bliv endelig ved, selv om man ikke lige fanger barnets interesse med den første bog.

Vi anbefaler følgende kategorier på biblioteket:

  • Højtlæsningsbøger. De fleste egner sig også til selvlæsning alt efter barnets alder.
  • Lydrette bøger og andre meget lette bøger til børn, der er ved at knække læsekoden.
  • Billedbøger, både dem med kun billeder og ingen tekst, og dem med både billeder og tekst. Vi har en del, der er gode til dialogisk læsning.
  • Bog + lyd, hvor barnet lytter til historien og følger med i bogen samtidig.
  • Lydbøger, hvor barnet lytter til historien.

Spørg os på biblioteket, hvad vi anbefaler til netop DIT barn.