Røde kinder

22.09.17
Bogmarkedet bliver i disse år oversvømmet med erotiske kærlighedsromaner. Læs, bliv blød i knæene og få røde kinder.

Her er en god dosis romantik krydret med sex – og omvendt i nogle af bøgerne: sex krydret med romantik. Her er ingen pisk eller bondage, men bare almindelig sex mellem almindelige mennesker. Vil romanerne udløse Nobelprisen i litteratur? Nej. Er det underholdende? Så absolut ja!

London Road af Samantha Young

Både i London Road og Dublin Street lægger hovedpersonernes alvorlige baggrunde sig som mørke skygger over hverdagen og gør det svært for dem umiddelbart at give sig hen til kærligheden. I London Road knokler Johanna som bartender for at tjene nok til at både hende selv, hendes teenagelillebror og deres dybt alkoholiserede mor har råd til at bo og (over)leve. Johanna dater rige mænd og bruger dem som sugar daddys – de forærer hende dyre gaver, som hun sælger for at tjene til familiens overlevelse. Nærmest modvilligt forelsker hun sig i kollegaen Cam, men har svært ved at indlede et egentligt forhold til ham af frygt for, at han skulle opdage moderens alkolholmisbrug og det faktum, at det er Johanna, der forsørger lillebroderen. Langsomt kommer Cam dog ind på livet af hende, godt hjulpet af sit søde væsen og sine talenter på lagnerne. Johannas sociale situation og Cams arbejde på at komme ind på livet af hende tilføjer historien en ekstra dimension, der gør, at de lækre sex-scener ikke kun er tomme kalorier.

Dublin Street af Samantha Young

I Dublin Street er amerikanske Jocelyn efter en række traumatiserende oplevelser flygtet til sin mors hjemland, Skotland. Langsomt men sikkert lægger broderen til hendes bofælle, Braden, an på Jocelyn. Men Jocelyn har svært ved at lade nogle komme tæt ind på livet af sig og da slet ikke en kæreste, så forholdet må basere sig på sex. Braden vil dog noget andet og mere og insisterer på at kærlighed og sex skal følges ad.

Wallflowers-serien af Lisa Kleypas

Lisa Kleypas serier Wallflowers og Hathaway er begge sat i 1800-tallets Storbritannien med stærke, unge kvinder (og en enkelt mand), der med kvindesnilde får manden (kvinden), de ikke vidste, at de drømte om..Den historiske scenografi er velbeskrevet, detaljeret og autentisk med de gode manerer, flotte frisurer, store, brusende kjoler, snøreliv (der - alt efter temperamentet - langsomt kan bindes eller flås op), smægtende blikke og hede længsler. Romanerne har hver lange kurtiserende forspil, så hvis man kan lide at trække spændingen ud og vente på klimaks er Kleypas’ historiske romantisk-erotiske serier anbefalelsesværdige. I de fire Wallflower-bøger tager fire evige bænkevarmere sagen i egen hånd for at finde sig hver en passende ægtemænd, der kan redde dem fra fattigdom eller familiernes skøre påfund om, hvem der måtte være et passende parti. Den erotiske tiltrækning mellem kønnene er et skønt drivmiddel til historierne.

Hathaway-serien af Lisa Keypas

De fem fattige, men adelige Hathaway-søskende rammes i hver deres bog i serien af kærligheden og de hede følelser. Det er bestemt ikke givet på forhånd, hvem de skal leve deres liv med, men det er jo kun skønt at blive overrasket. Indtil videre er kun de første fire bind i serien blevet oversat til dansk. Vi kan næsten ikke vente på, at den sidste søskendekommer på dansk.

Lagt på is af Elle Kennedy

Talentfuld ishockeyspiller og notorisk scorekarl – det er sådan omverdenen ser på Logan. Han gør sig ikke i faste forhold, men nøjes med hurtige, uforpligtende festknald. Da han møder den søde, rolige Grace, indser han, at han må lægge stilen om for at få hende som kæreste. Især da Grace i månedsvis lægger Logan på is, plages han af alverdens kærlighedskvaler. Men naturligvis er hun værd at vente på – og læseren bliver da også rigeligt belønnet. Romanens afsnit veksler mellem at lade henholdsvis Logan og Grace få ordet. Det er med til at nuancere fortællingen og giver personerne dybde. Romanen er del to af Elle Kennedys Off-Campus-serie. Hver del kan læses uafhængigt af hinanden.

Tangled af Emma Chase

Den hotte Drew Evans får, hvad han peger på. Han har succes på jobbet i fars firma og hos de kvinder, han nedlægger på stribe. Men da han får Kate Brooks som nærmeste kollega, rammes han af Amors pil – som han forveksler med influenza. Man fryder sig over, at han bliver ydmyget ved at være ramt af 'influenzaen', han lukker sig inde og lever af pizza og forstår ikke, hvad der foregår med ham. Det er præcist lige så sjovt, som det lyder. Kate er helt klart tiltrukket af Drew og lader lysterne løbe af med sig. Men hun stoler ikke nok på ham til, at ville lade sig binde til ham i et forhold, så han må, da han finder ud af, hvad influenzaen skyldes, arbejde hårdt for at vinde hendes hjerte.

Læs også Erotiske forfattere på Litteratursiden.

 

Oprindeligt skrevet af bibliotekar Stine Thomsen / Helsingør Kommunes Biblioteker.

Materialer

Reservér
 • Bog

London Road

Af Samantha Young (2016)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Dublin Street

Af Samantha Young (2016)
Læs mere
Lisa Kleypas: Forårets gåder
Reservér
 • Bog

Forårets gåder

Af Lisa Kleypas (2015)
Læs mere
Lisa Kleypas: Sommernattens hemmeligheder
Reservér
 • Bog

Sommernattens hemmeligheder

Af Lisa Kleypas (2014)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Efterårets luner

Af Lisa Kleypas (2014)
Læs mere
Lisa Kleypas: Vinterens løfter
Reservér
 • Bog

Vinterens løfter

Af Lisa Kleypas (2015)
Læs mere
Lisa Kleypas: Forfør mig ved solopgang
Reservér
 • Bog

Forfør mig ved solopgang

Af Lisa Kleypas (2016)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Min indtil midnat

Af Lisa Kleypas (2016)
Læs mere
Lisa Kleypas: Frist mig i den blå time
Reservér
 • Bog

Frist mig i den blå time

Af Lisa Kleypas (2017)
Læs mere
Lisa Kleypas: Gift ved daggry
Reservér
 • Bog

Gift ved daggry

Af Lisa Kleypas (2017)
Læs mere
Elle Kennedy: Lagt på is
Reservér
 • Bog

Lagt på is

Af Elle Kennedy (2016)
Læs mere
Elle Kennedy: Dømt ude
Reservér
 • Bog

Dømt ude

Af Elle Kennedy (2016)
Læs mere
Elle Kennedy: Aftalt spil
Reservér
 • Bog

Aftalt spil

Af Elle Kennedy (2016)
Læs mere
Elle Kennedy: Kamp til stregen
Reservér
 • Bog

Kamp til stregen

Af Elle Kennedy (2017)
Læs mere
Emma Chase: Tangled : den, du hader at elske
Reservér
 • Bog

Tangled : den, du hader at elske

Af Emma Chase (2016)
Læs mere