Filmcentralen

Adgang
Fri adgang
Her finder du et stort udvalg af danske kort- og dokumentarfilm, samt en guldgrube af dokumentariske filmoptagelser fra 1905-1965..

Filmcentralen

Filmcentralen / for alle er Det danske filminstituts site for dokumentar- og kortfilm, som kan ses frit på nettet.
På Filmcentralen er der både aktuelle film og nydigitaliserede klassikere. Her er desuden information om filmene, baggrundsartikler, temasamlinger og anbefalinger.

Danmark på film

Her kan man dykke ned i en guldgrube af dokumentariske filmoptagelser fra 1905-1965. Det er originalt, historisk materiale fra Filmarkivet, som er blevet digitaliseret. 

Filmene skildrer hverdagsliv og særlige begivenheder i hele Danmark - fra Hvide Sande til København, fra Tønder til Skagen. Der er sportsbegivenheder, byjubilæer, kongefamiliens sommerrejser, indvielse af broer og bygninger, årstidernes gang i naturen, dramatiske hændelser som ildebrande og flyulykker - og meget mere. Filmene er særligt udvalgt fra Filmarkivets mange historiske, dokumentariske optagelser.

Et interaktivt danmarkskort gør det nemt at finde filmklip fra byer og landsdele. Brugerne kan bidrage med deres egne fortællinger og historiske viden, og i Detektivhjørnet kan man være med til at identificere klip. Desuden kan brugerne lave filmklip og dele dem med andre.