Historiens verden

Ugens licens: Historiens Verden

31.03.17
Ved du, hvilke licenser biblioteket abonnerer på? Hver uge vil vi præsentere en licens, nogle vil være gode til opgaveskrivning, andre vil være mere til brug i fritiden.

Denne uges licens er: Historiens Verden

Historiens Verden er en stor, dansksproget historieportal, der dækker hele verdenshistorien fra oldtiden og frem til det 21. århundrede. Portalen er bygget op af en række tekster, der gennemgår de forskellige historiske epoker og indeholder desuden ”Historisk emne” hvor en periode gennemgås i dybden. Det historiske emne ”Moderne verden” dækker mange af de emner, som gymnasieelever efterspørger. 

Udover ”Historisk emne” er der indgange til ”Verdenshistorien”, ”Leksikon”, ”Kilder” og ”Tema”, som indeholder ”Rundt i historien”, der henvender sig til 3.-4. klassetrin.

Alle tekster findes i tre læseniveauer: let, middel og svær.

  • Let henvender sig til 5-6 klasse.
  • Middel er til udskolingen og gymnasiet.
  • Svær er til gymnasiet og universitet.

Historiens verden indeholder rigtig mange primærkilder – alle er oversat til dansk. Hvor det har været muligt ligger den originale kilde eller teksten på f.eks. engelsk og græsk efter den danske oversættelse. 

Hvordan får jeg adgang til Historiens Verden?
Hvis du bor i Brøndby Kommune, har du fri adgang til Historiens Verden, du skal dog være oprettet som låner og have en pinkode.
 
Se alle vores licenser her