Sofabiblioteket

11.12.20
Selv om vi så vidt muligt skal blive hjemme i øjeblikket, så findes der masser af bøger, film og andet online.

eReolen
Bibliotekernes tilbud af ebøger og lydbøger. Du kan pt. låne 30 ebøger og 30 lydbøger om måneden. Du skal være bosat i Brøndby Kommune og være registreret som låner på biblioteket. Er du ikke allerede oprettet som låner, kan du gøre det hjemmefra med nemID.

eReolen Go
Bibliotekernes tilbud af ebøger og lydbøger til børn og unge. Du kan pt. låne 30 ebøger og 30 lydbøger om måneden. Du skal være bosat i Brøndby Kommune og være registreret som låner på biblioteket. Går du på en af Brøndby Kommunes folkeskoler, kan du også benytte dit uni-login.

eReolen Global
Bibliotekernes tilbud af engelske ebøger og lydbøger. Du skal være bosat i Brøndby Kommune og være registreret som låner på biblioteket. Er du ikke allerede oprettet som låner, kan du gøre det hjemmefra med nemID.

RB Digital
Her kan du finde over 400 forskellige internationale e-magasiner, som du kan læse på din computer, mobil eller tablet. Du kan hente så mange magasiner som du har lyst til.

Press Reader
Giver adgang til over 6000 aviser og tidsskrifter fra en række forskellige lande og på 60 forskellige sprog.

e-blade
En række danske tidsskrifter der kan læses online, f.eks. Samvirke, Ud & Se og Helse. Alle bladene er gratis og kan læses i fuldtekst.

Det Kongelige Bibliotek
Holder du af at dykke tilbage i tiden, og læse historiske bøger, bør du besøge Det Kongelige Biblioteks digitale samling. Her finder du bl.a. en stor og spændende samling fra H.C. Andersen. Du kan læse breve og se papirklip. Og du kan se manuskripter til samtlige af H.C. Andersens eventyr.

Projekt Gutenberg
Over 60.000 digitaliserede bøger, de fleste på engelsk, men også en del på dansk.

Verdensbiblioteket
Find bøger, musik og film på mere end 10 sprog. Der er fri og gratis streaming. For at få adgang, skal du logge ind ved hjælp af Nem-ID eller dit bibliotekslogin.

Film og TV

Filmstriben
Bibliotekernes tilbud af dokumentar- og spillefilm.

DR Bonanza
Historisk arkiv-guld fra både TV og radio. Gense - eller genlytte – rigtig mange sjove, interessante og oplysende udsendelser.

Stumfilm.dk
Over 400 film fra perioden 1897–1928. Her kan du møde nogle af dansk stumfilms store stjerner.

Filmcentralens "Danmark på film"
Dokumentariske film fra hele landet i perioden 1899-1995. Find f.ex film fra din egen by.

Musik og teater

Stingray Quello
Her kan du få gratis adgang via dit bibliotekslogin, til at se og lytte til verdens største samling af fuldlængde koncerter og musikdokumentarer. Quello Concerts består af mere end 1500 film og koncertoptagelser, med de største kunstnere tilbage fra 1920'erne og til nu og dækker mere end 30 forskellige musikgenrer.

Berlinerfilharmonikerne
Klassisk musik fra en af de store aktører. De har streamet en ny koncert stort se hver uge siden 2008. Du kan registrerer dig gratis og uden binding for en måned, og du behøver ikke engang at afmelde igen efter de 30 dage.

Det Kongelige Teater
Tilbyder ballet, teater og operaforestillinger på nettet. Her kan du f.eks. lytte til Monteverdis ”Orfeus” eller se balletten "Napoli".

Metropolitan Operaen i New York
Gratis operaforestillinger. Det er næsten som at være der selv.

Operavision.eu
Et sandt skatkammer af operaopsætninger fra mange af verdens store operahuse.

Museer

Statens museum for kunst
SMK udstiller – digitalt - tusindvis af deres kunstværker. Fra det tidløse mesterværk til den beskedne skitse.

Nationalmuseet
Gå på opdagelse i museet fotos, kig i runedatabasen eller modstandsdatabasen, og bliv klogere på vores historie.

Guggenheim-museet
Tag en tur til New York, og bevæg dig virtuelt igennem deres udstilling