Brøndbys børn udgiver en bog

23.06.20
"Ildbananen og andre historier digtet af børn" er titlen på den nyeste børnebog digtet af børn i Brøndby.

For tredje år i træk udkommer kommunens 0. klasser med deres helt egen bog. Ildbananen indeholder 15 sprælske, underfundige og originale fortællinger og i år er det blevet endnu lettere for andre børn at digte med. 

Børnene som kulturskabere

Sammen med historiefortæller Hans Laurens har Brøndby Kommune skabt et fantasifuld projekt, der engagerer både børn og lærere i den kunstneriske proces. Hver klasse samarbejder om at skabe en historie til bogen og laver tegninger til. Bogen gør eleverne til kulturskabere og forfattere – en oplevelse, der giver selvtillid og styrker børnenes forhold til litteratur og kultur. Samtidig er bogen tænk som et supplement til undervisningen i indskolingens klasser. 

Ildbananen er trykt på et miljøvenligt trykkeri med fokus på bæredygtighed. Bogprojektet er en del af Åben Skole i et samarbejde mellem Brøndby Kulturhuse og Biblioteker og skolerne i Brøndby Kommune. 

Digt selv videre

Årets bog er udviklet og forbedret, så det er blevet endnu lettere at læse historierne højt og hjælpe børnene med at digte videre på fortællingerne. Bagerst i bogen er der traditionen tro en guide, der giver de voksne gode råd og tips til at digte med deres børn derhjemme. 

Lån bogen på biblioteket

Alle 0. klasseelever og deres forældre får en bog foræret. Derudover får alle børneinstitutioner i kommunen eksemplarer til højtlæsningshygge, og så lander mesterværket også på Brøndbys børnebiblioteker, hvor den kan lånes med hjem. For 50 kr. kan alle interesserede få fingre i deres helt eget eksemplar hos Kulturhuset Brønden, Kulturhuset Kilden eller Brøndbyvester Bibliotek. 

Materialer
Reservér
  • Bog

Ildbananen og andre historier digtet af børn sammen med fortæller Hans Laurens

(2020)
Læs mere
  • Bog

Ildbananen og andre historier digtet ...

(2020)
Reservér
  • Bog

Supergeden og andre historier digtet af børn sammen med fortæller Hans Laurens

(2019)
Læs mere
  • Bog

Supergeden og andre historier digtet ...

(2019)
Reservér
  • Bog

Robotelefanten og andre historier digtet af børn sammen med fortæller Hans Laurens

(2018)
Læs mere
  • Bog

Robotelefanten og andre historier dig...

(2018)