Bliv låner

11.08.17
Sådan bliver du registret som låner på Brøndby-Bibliotekerne

For at blive låner på Brøndby-Biblioteker kan du møde op personligt på biblioteket og vise sundhedskort. Har du ikke lånt materialer på biblioteket i 2 år, slettes du automatisk i bibliotekssystemet og skal oprettes igen, hvis du ønsker at benytte bibliotekets tilbud.

Lånerkort

Dit lånerkort er dit sygesikringsbevis. Børn kan få udstedt et særligt børnelånerkort.

Voksne har mulighed for at købe et lånerkort, det koster 10 kr. Børn under 15 år kan få et gratis lånerkort. Hvis kortet bliver væk, koster det 10 kr. for et nyt.

Dit lånerkort er personligt og skal benyttes hver gang du låner. Du er ansvarlig for alt, hvad der er lånt på dit kort.

Du skal også bruge dit lånerkort, hvis du vil bruge en internet-pc.

Biblioteket skal straks have besked, hvis du mister dit lånerkort eller sygesikringsbevis. Kortet bliver da spærret, så andre ikke kan misbruge det.

Husk at give biblioteket besked, hvis du skifter adresse.

Sådan får du pinkode til biblioteket

Pinkode til biblioteket

Når du bliver oprettet som bruger, skal du vælge en pinkode. Den skal du bruge sammen med dit sundhedskort eller lånerkort på bibliotekerne og på hjemmesiden.

Pinkoden består af fire tal, som du selv vælger. Koden er din egen lille hemmelighed - når tallene er tastet ind, kan ingen, heller ikke bibliotekets personale, se koden.

Du får pinkoden ved personlig henvendelse på biblioteket. Det er desværre ikke muligt at oprette pinkode telefonisk eller via mail.

Når du har pinkoden, kan du:

• reservere bibliotekets materialer hjemmefra
  • se hjemmefra hvad du har lånt og hvornår det skal afleveres
  • forny lånene hjemmefra
  • benytte bibliotekets selvbetjeningsautomater
  • benytte eReolen og Filmstriben samt få adgang til mange e-resurser (elektroniske opslagsværker)

Opret dig selv hjemmefra

Du kan også oprette dig selv som låner på Brøndby-Biblioteker, hvis du er fyldt 18 år. Hertil skal du benytte dit NemID. Klik på "Log ind med NemID" øverst på forsiden af vores hjemmeside og følg vejledningen.

Børn og unge
For børn og unge under 18 år kræves, at en af forældrene, eller værge for barnet, underskriver en indmeldelsesblanket. Blanketten findes her. For børn er det muligt at få udstedt enten et bibliotekslånerkort eller at anvende deres sundhedskort. Unge og voksne skal anvende deres sundhedskort.