Brøndbys 0. klasser gir´ en historie

11.01.23
Hvordan ser en alf ud? Hvor bor den? Hvad spiser den? Og hvor høj er den?

Spørgsmålene var mange, da 0.A havde besøg af forfatter og fortæller Hans Laurens, så de sammen kunne digte en historie fra fe- og alfeuniverset. Et univers der på forhånd var valgt som udgangspunktet for deres historie i samarbejde med klassens lærere.

Besøget var en del af Brøndby Biblioteker og Kulturhuses store projekt, Bogen, hvor alle 0. klasser i Brøndby får besøg af Hans Laurens, så hver klasse kan bidrage med deres historie til én stor fælles bog. Det er tanken, at børnene skal have gang i fantasien og med Hans’ hjælp skabe deres egne fortællinger. Så de får en oplevelse af, hvor fedt det er at flyve med på fantasiens vinger og fortælle historier.

Efter det første besøg i klassen skriver Hans Laurens børnenes historie ned. Og så besøger han dem igen dagen efter, for at læse historien op for klassen, så de sammen kan rette den til. Når klassens historie er faldet på plads og børnene er enige om at den lyder som den skal, går de i gang med at illustrere deres fortælling, så den også kommer til at se helt rigtig ud.

Alle de spændende historier og flotte tegninger bliver samlet sammen og læst igennem af børnebibliotekarerne. Og så er de klar til lay-out og tryk. Inden vi når sommerferien, har hver elev i 0. klasse i Brøndby fået sin egen bog med en masse spændende historier i, fortalt af eleverne selv.

Det er femte gang at Brøndbys børn gir' en historie. Mens vi venter på nyeste skud på stammen, så kan I jo kaste jer over én af de fire foregående bøger.

Historierne længe leve! Vi glæder os til arbejdet.

Materialer
  • Bog

Tryllekartoflen : historier digtet af 0.-klasser i Brøndby i samarbejde med Hans Laurens

(2021)
Læs mere
  • Bog

Tryllekartoflen : historier digtet af...

(2021)
  • Bog

Ildbananen og andre historier digtet af børn sammen med fortæller Hans Laurens

(2020)
Læs mere
  • Bog

Ildbananen og andre historier digtet ...

(2020)
  • Bog

Supergeden og andre historier digtet af børn sammen med fortæller Hans Laurens

(2019)
Læs mere
  • Bog

Supergeden og andre historier digtet ...

(2019)
  • Bog

Robotelefanten og andre historier digtet af børn sammen med fortæller Hans Laurens

(2018)
Læs mere
  • Bog

Robotelefanten og andre historier dig...

(2018)