Om dette arrangement

Lokalitet
Brøndby Strand Centrum 60
2660 Brøndby Strand
Tid
19:30 - 21:30
Pris
Gratis
Musik

Koncert med Amatørsymfonikerne

09.06.17
Amatørsymfonikerne er et fuldt besat symfoniorkester med 60-70 musikere. Koncerten indledes med Ravels "Pavane pour une infante défunte" - (Pavane for en afdød prinsesse). Koncertens hovedværk er Berlioz store, dramatiske "Symphonie Fantastique".

Amatørsymfonikerne præsenterer et rent fransk program dirigeret af en fransk dirigent, den herboende Denis Segond.
Koncerten indledes med Ravels korte, meditative "Pavane pour une infante défunte" - (Pavane for en afdød prinsesse). Fra Ravels side var der ikke tale om sørgemusik, men snarere en hyldest til den rolige og ophøjede hofdans, Pavanen.
Værket blev oprindeligt komponeret for klaver, men senere instrumenteret for orkester. Koncertens hovedværk er Berlioz store, dramatiske "Symphonie Fantastique" - et bemærkelsesværdigt og epokegørende værk fra 1830.
Det er et af de første udpræget romantiske værker og fik stor betydning for bl.a. Wagner og Liszt.
Berlioz er her en radikal fornyer med et tonesprog, som dristigt og voldsomt søger at give udtryk for det mest hektiske følelsesliv og som er udpræget programmatisk med et væld af nye orkestrale påfund.
Symfonien "beskriver" den følende kunsters (Berlioz) sværmeriske men ulykkelige forelskelse i en kvinde. Betagelsen forvandles efterhånden til fortvivlelse og foragt og ender med hallucinationer om hans egen henrettelse på skafottet med efterfølgende heksesabbat.

Arrangeret af Amatørsymfonikerne.