Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Brøndby Strand Centrum 60
2660 Brøndby
Arrangører
Target
Køb billet(ter)

Livestreamet foredrag: Kaffe

Hør tre forskere fortælle om kaffe – om kaffeplantens biologi, dens dyrkning og bearbejdning til den kaffe vi drikker, om bæredygtig kaffe, om den betydning klimaforandringerne vil få for fremtidens kaffe og om sundhedsaspekterne ved at drikke kaffe.

Botaniker, Anders Barfod, som i mere end tre årtier har forsket i tropiske planteressourcer, vil give en bred indføring i kaffeplantens botanik- herunder de seneste årtiers udforskning af dens vilde slægtninge. Naturressourceøkonom, Aske Skovmand Bosselmann, vil fortælle om kaffens dyrkning, og hvordan farmere verden over ikke bare producerer kaffebønner, men også økosystemtjenester som vi alle kan drage fordele af – bl.a. i forhold til klimaforandringer som i dag er et centralt emne inden for bæredygtig kaffe. Diabetes-og ernæringsforsker, Kjeld Hermansen, vil bl.a. udfordre de mange påstande om, hvordan kaffe påvirker kroppen.

Foredraget, ’Kaffe’, er en del af Aarhus Universitets Offentlige foredrag i Naturvidenskab, og vi viser livestreamingen i biografen i Brønden.