Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 kr.
Lokalitet
Nygårds Plads 31
2605 Brøndby
Arrangører
Target
Køb billet(ter)

Foredrag: Tove Ditlevsen – Set med nye øjne

Tove Ditlevsen har de seneste år fået en ny storhedstid med masser af international succes, og hendes litteratur var da også på mange måder forud for sin tid. Hun brugte sit eget liv - psykisk sygdom, misbrug og nederlag - nådesløst i sin litteratur.

Samtidig var hun en stor og gudsbenådet humorist, der brugte ironi og sarkasme som våben i et forfatterskab, der var langt rigere og mere vidt forgrenet end de fleste aner.

Med udgangspunkt i sine nye, anmelderroste bog DITLEVSEN tager forfatter Jens Andersen tilhørerne med ud i både kendte og ukendte dele af Tove Ditlevsens kunst. Med en række nye kilder – dels private breve og ukendte manuskripter, dels glemte digte og selvbiografiske skriverier – tegner han på halvanden time det hidtil mest nuancerede portræt af én af de største i dansk litteratur. 

Den anerkendte biografi-forfatter Jens Andersen er kendt for sine populære og prisbelønnede biografier om blandt andre Astrid Lindgren, H. C. Andersen, Kronprins Frederik, Ole Lund Kirkegaard, Tom Kristensen, og Thit Jensen.